Blant instruktørkorpset finnes flere venner av både Robin og Alexander. Felles for alle er at de er høyt utdannet innen friluftsliv, og har et brennende ønske om å jobbe med ungdom.
Både leger, sykepleiere, psykologer og barnevernspedagoger er tilknyttet senteret som instruktører.

Robin Dale Oen er oppvokst i Øygarden sammen med broren Alexander Dale Oen bare noen steinkast fra Dale Oen senteret. Brødrene levde drømmen som internasjonale toppidrettsutøvere og brukte naturen til trening og lek. Robin Dale Oen planla The Dale Oen Experience sammen med Alexander og iverksatte planene like etter Alexander falt bort. Robin er genuint interessert i å få barn til å blomstre og mestre i naturen. Dette skaper bl.a. inspirasjon, økt selvbilde og mindre mobbing. Robin ble hedret for arbeidet med tittelen “Friluftslivets Ildsjel 2014”. «Det er i naturen man blir kjent med hvem man er og hvem man ønsker å være, og det er i mestringen man opplever at alt er mulig».
Vibeke Dale Oen er gift med Robin Dale Oen og grunnla Dale Oen Experience.
De har tre barn sammen og Vibeke er en viktig brikke i Dale Oen Experience. Bak en suksessrik mann står alltid en sterk kvinne heter det:) Dette utrykkket passer veldig godt her også.
Vibeke har fysioterapi utdannelse fra HiB 2004.
Hun studerer arbeids-og organisasjonspsykologi ved UiB, og har som mål om fullføre Bachelor, med tema motivasjon og læring, innen våren 2018
Hun har lang erfaring som fysioterapeut med eget institutt samt som leder for rehabilitering i Øygarden kommune.
André Haaland har drevet med friluftsliv fra han var liten og var med på vår aller første tur i The Dale Oen Experience til Eidfjord i Hardanger.
Gjennom en lang karriere i Forsvaret har André fått mye erfaring med alt som handler om overlevelse i naturen og han har utdannelse innen blant annet klatring og orientering.
André har også fått med seg to turer til verdens høyeste fjell utenfor Himalaya, Aconcagua i Andesfjellene.

Som pappa til tre barn er André nå mye ute på korte turer i skog og mark for å skape en ny generasjon med friluftsliventusiaster.

Tor-Aanen Kallekleiv er gift og har tre barn. Har vært en viktig del av The Dale Oen Experience siden oppstarten. Har høyskoleutdanning innenfor barnevernspedagogikk, informasjon og samfunnskontakt samt administrasjon og ledelse. Jobber til daglig som nestleder på en privat barnevernsinstitusjon og i eget firma med hjelpetiltak for ungdommer tilknyttet barnevernstjenesten. I tillegg til en stor friluftsinteresse driver han aktivt med triatlon og andre ekstremutfordringer. Han fikk 5. plass i NM Langdistanse på Ironman Haugesund 70,3 2015 og en 13. Plass i Norseman i 2014 for Team Dale Oen Experience. Han har også vunnet Expedition Amundsen lag 2012, Vossatri 2014, Fredrikstad Triatlon 2013, Forland triatlon 2015 og 2.pl Os Triathlon 2015.
Terje Haugen Lie var med på oppstarten av The Dale Oen Experience, og jobbet lenge fast med de forskjellige skoleprosjektene vi hadde i Øygarden. Han var også med på mange av lengre ekspedisjonene vi har hatt. Terje er utdannet på Universitetet i Bergen, med blant annet mastergrad i matematikk. Han jobber for tiden som Lektor ved Amalie Skram videregåendeskole, hvor han underviser i matematikk og andre realfag. På fritiden er Terje en svært ivrig fluefisker, og dette fører til at han bruker mesteparten av sin fritid på å reise land og utland for å lete etter de perfekte stedene å fange fisk. På sin jakt har han fått svært mye erfaring i friluftsliv, både sommer og vinter.

Tettest på Terje sitt friluftshjerte står Hardangervidda. Her tilbringer han flere uker i året, både sommer og vinter. Terje er svært allsidig i sin kunnskap om friluftsliv, og passer like godt på fjellet som ved kysten. Nevnte vi at Terje er en ivrig fluefisker? I fjor ble han Norgesmester i fluefiske og deltok i Verdensmesterskapet i USA i 2016. I 2018 skal han igjen forsvare Norges ære med flagget brystet, denne gangen i Wales. Terje var nær venn med Alexander og de har sammen hatt mange turopplevelser.

Unni Moen er gift og har to barn. Er utdannet fysioterapeut, og jobber med rehabilitering etter traumatiske skader på Haukeland Universitetssykehus. I tillegg underviser hub innimellom ved Høgskolen i Bergen. For tiden studerer hun Masterprogram i Fysioterapivitenskap ved Universitetet i Bergen, blir ferdig i 2018. Unni har en spesiell interesse for friluftsliv for barn og unge i et folkehelseperspektiv, samt friluftsliv og fysisk aktivitet for funksjonshemmede. Hun sitter som styreleder i Kanadaskogen Friluftslivsbarnehage stiftelse som eier og driver Kanadaskogen Friluftslivsbarnehage. Har dessuten et sterkt engasjement for dyrevelferd og miljøvern. Friluftsliv har vært en viktig del av Unni helt siden barndommen, spesielt skiturer, og denne verdien er hun opptatt av å videreføre til mine egne barn. Denne damen trives best uten tak over hodet! Skiturer (randonee og langrenn), teltturer, padling, buldring, fjellturer, bålkos og fridykking er favorittaktivitetene ute. Størst glede av alt får hun ved å se barn, pasienter eller deltakere på DOE når de opplever gleden av å erfare eller mestre noe nytt ute i naturen! Unni er utdannet instruktør og guide i Havpadling gjennom Norges Padleforbund, og har ellers jobbet 20 år som instruktør på treningssenter.
Har vært tilknyttet DOE siden våren 2016.
Gisle Johnsen er gift og har fem barn.
Han har hele livet vært friluftsmenneske og elsker å være i båt, padle kajakk, jakt, fiske og fjellturer.
Trener triathlon på mosjonistnivå, men best av alt liker han å trene langrenn. Gisle Har dykkerutdanning fra forsvaret.
Til daglig eier og driver han flere firma innen båtbygging, båtreparasjon og eiendom.

Han brenner for å gi de såkalte «skoletaperne» nye måter å lære ting på og nye muligheter til å oppdage at ingen er født tapere og alle har sterke sider som kan gjøre dem til vinnere på sine felt. (Skoletapere er noe skolene skaper) Gisle deler også 100% The Dale Oen Experience sin visjon med å ta barn og unge ut av sine vante omgivelser og inn i naturen hvor de kan bli kjent med seg selv på en ny måte og oppleve mestring gjennom aktivitet.

Øystein Skår har jobbet 7 år i forsvaret. 5 år som dykkerinstruktør og 2 år i hæren. Han er gift og har en sønn på 1 ½ år. Hele livet har han vært aktiv innen friluftsliv og hatt friluftsliv som valgfag på videregående.
Øystein har bachelor fra BI innen retailmanagement og jobber på XXL sport og villmark på Lagunen til daglig. På fritiden brukes mye av tiden på våren, sommeren og høsten til fjellturer i nærområdet i Bergen og på Askøy. På vinteren prøver han å få til en topptur eller to i løpet av sesongen.

Det store målet for fremtiden er en fottur fra Mexico til Canada, 5000km på tvers av USA.

Susann Sætre er utdannet fysioterapeut, og jobber med rehabilitering av traumatisk skadde pasienter ved Haukeland Universitetssykehus. Hun har fra barndommen av vært glad i fjellet og det fjellet har å by på året rundt. Susann har drevet med klatring i 10 år, og er helst å finne i en klatrevegg eller med ski på beina. Hun er frivillig som vakt i Bergen Klatreklubb, og er aktivt med i klatremiljøet i Bergen. “Eg er òg svært glad i kajakkturar og set stor pris på teltlivet året rundt!” sier Susann. Hun er også leder ved enn nordisk aktivitets- og mestringsleir for unge rullestolbrukere. Noe av det flotteste Susann kan være med på er å legge tilrette for mestring, og spesielt i de aktivitetene hun selv setter pris på. Har være knyttet til DOE siden våren 2016.